LOGO

Dit is het ontwerp dat Hilde Herpelinck maakte n.a.v. het jubeljaar.
Bovenaan het Taukruis verwijzend naar de Kapucijnenfraterniteit. Rond het kruis vinden we de vier oerelementen van aarde, vuur, wind en water. Het vuur voorgesteld door de zon, de wind door de wolken.  Rechts van het kruis zien we de golfslag van het water terwijl het Taukruis zijn wortels uitstrekt in de aarde. De bomen, de vogels, en de zon, verwijzen uiteraard naar de liefde van Franciscus voor de natuur.

De aanwezigheid van 85 jaar Kapucijnen op de parochie laat beslist de sporen van Franciscus na, vandaar dat het Taukruis geworteld staat in de parochie.
Twee handen reiken elkaar. Gedurende 50 jaar hebben de bewoners van de O.L.V.-Middelaresparochie elkaar bemoedigd en de handen in elkaar geslagen. Zij deden dit in verbondenheid met elkaar en met de geest van de H. Franciscus.

De wegen onderaan verwijzen naar de Kruisstraat waar 50 jaar geleden alles begon en waarvan de uitgegroeide parochie vandaag zijn vruchten plukt.

De Kruisstraat: Tijdens de middeleeuwen werden de steden afgebakend met kruisen van upstal*.  Ook hier stond een kruis. Later werd er een kerk gebouwd (ongeveer waar nu Franciscushuyze gesitueerd is) toegewijd aan het H. Kruis. De straten rond de Kruiskerk werden in de volksmond de wijk van de Kruisstraat genoemd.